Sluit scherm

Welkom in het Bendoo Theater

In het Bendoo Theater deel je filmpjes. Heb jij een te gek project afgerond waarbij je Pi door de lucht sjeest als een SuperBendoo? Of heb je een video over hoe je de Pi als een server gebruikt? Laat ze maar zien aan de rest!

In het theater staan dus ook filmpjes van andere gebruikers. Wie weet vind je wel het filmpje waar je al best ’n tijdje naar op zoek was.

In dit startscherm van ons theater leggen we je met alle liefde uit hoe je deze pagina kan gebruiken.

LET OP! De video’s die je maakt, moet je eerst op YouTube uploaden. Daarna is het eenvoudig je video doorlinken naar het Bendoo Theater.

Videootje gevonden!

Wat valt je op? Juist! Een enorme zoekbalk! (Zie je 'm niet? Ga direct door naar Pearle) Binnen de zoekfunctie zoek je het best op trefwoord, titel van een film of gebruiker die de film heeft geüpload. Na het intikken van je zoekwoord – of zoekzin – zie je een lijstje met filmpjes. Kies hieruit voor jou de beste.

Video van de Week

De populairste video (die het vaakst is bekeken) wordt de Video van de Week. Deze filmmaker krijgt hiervoor niet 1 maar 2(!) Smarty Pants-punten. Het is dus belangrijk dat je een zo leuk mogelijke video deelt. Dan ben je pas lekker punten aan het sprokkelen ;-)

Vind je de Video van de Week leuk of juist niet zo? Laat het direct eronder weten met de het sterretje of kruisje Uiteraard kun je ook weer een reactie achterlaten, bijvoorbeeld: beste filmpje ooit vertoond in het Bendoo Theater. Gewoon vet!

Filmpjes over de Raspberry Pi

Ons theater is verdeeld in 3 categorieën. Net als op het forum.

Filmpje gemaakt of per ongeluk tegenaan gelopen die gave projecten laat zien over de Raspberry Pi? Zoals bijvoorbeeld de Pi laten vliegen, de Pi als watersproeier of als robot?. Deel ze dan binnen deze categorie. Of bekijk en beoordeel de video’s van andere gebruikers binnen deze categorie. Vanuit je luie theaterstoel ;-)

Filmpjes over codes

Heb jij een tutorial video (hoe werkt iets?) gemaakt of gevonden over het code schrijven in bijvoorbeeld Scratch of Python? Deel ze dan zeker hier. Soms is het namelijk heel leerzaam om te zien wat anderen doen. Zoek je een probleemoplossing voor een code die je hebt neergekrabbeld? Bekijk dan hier hoe jouw collega-codeschrijvers dat hebben opgelost.

Filmpjes over websites bouwen

Een website bouwen kan best lastig zijn. En is die uiteindelijk live (online), zul je net zien; linkt hij niet door naar andere pagina’s. GRRRRRR! Wat doe je dan? Binnen de categorie ‘websites bouwen’ zoeken filmpjes bekijken over het bouwen van websites. In dit geval specifiek letten op de werking van links.

Heb je zelf een gave film gemaakt over het bouwen van websites? Gooi alle schroom van je af en deel hem hier!